top of page

 THEATERPROJECTEN

moeder.jpg

 MOEDERPIJN 

In deze monoloog vertelt de Vlaamse actrice over de relatie met haar moeder. Geestig en tegelijk schrijnend, want het jarenlange medicatiemisbruik en het theatrale gedrag van Karins moeder zorgde voor veel problemen. Karin zat gevangen tussen enerzijds twee BV-kinderen en anderzijds een ontspoorde moeder.
Dat leverde soms hilarische toestanden op, maar vaak met een schrijnend randje. Het is tevens een zoektocht naar mogelijke oorzaken waarom haar moeder veranderde van een vrolijk meisje tot een dramaqueen, verslaafd aan pillen en aandacht.

Medicatiemisbruik bij ouderen is vandaag een van de laatste taboes in onze samenleving. Karin Jacobs weet als geen ander hoe het familiale banden kan verstoren.

Een getuigenis; luchtig, ontroerend en herkenbaar.

voorkantfly.jpg

 IKANDANI 

Een ludieke schoolvoorstelling rond faalangst en stress.
De voorstelling is doorweven met herkenbare komische sketches en filmpjes van BV's (bibberende Vlamingen) die getuigen over hun eigen angsten voor een optreden of een wedstrijd.


In IKANDANI kruipen Karin Jacobs en Vera Puts in de huid van twee wetenschappers, dr. Janssens en dr. Peeters, en proberen ze antwoorden te bieden op vragen zoals:
* Wat is faalangst? Hoe herken je de symptomen?
* Hoe kan je je angst om te falen, te mislukken verminderen?
* Hoe ga je om met sociale faalangst, met het gevoel ‘hoor ik er wel bij’?
* Wat is een black-out? Hoe ga je om met examenvrees?
* Waar kan je hulp zoeken als je er alleen niet meer uit geraakt?

IKANDANI gaat over onze prestatiemaatschappij, over stresskonijnen en angsthazen, over uitstelgedrag en over perfectionisten.
Beide actrices geven in deze lichtvoetige theatrale lezing tips en interactieve oefeningen om in de toekomst meer ontspannen en gezonder door de ratrace van het leven te gaan.

DOELGROEP: jongeren vanaf 12 jaar met hun begeleiders, ouders, opvoeders...
DUUR: 1u30 (inclusief nabespreking)
P1050469 kopie.JPG

 WWW. 

Een humoristische schoolvoorstelling rond de do’s en dont’s van het solliciteren.

WWW.  staat voor Wij Willen Werk Punt. 
Mensen die afstuderen en zich op de arbeidsmarkt willen  storten, vinden niet altijd de juiste weg naar de juiste job.
Er zijn vele vragen. Wat is eigenlijk de VDAB?  Wat doen ze? Is de VDAB een boeman of net een helpende hand voor diegenen die werk zoeken?

Mevrouw Janssens en mevrouw Peeters maken de jongeren wegwijs in het kluwen van sollicitatieregeltjes.
Op ludieke wijze loodsen zij hen doorheen een mogelijk sollicitatie-parcours d.m.v.  humoristische sketches,  rapmuziek, het jodelsollicitatielied en een ‘beestig’ goeie sollicitatiequiz!
DOELGROEP: laatstejaarsstudenten BSO en TSO.
DUUR: 1 lesuur (kan verlengd worden met rollenspel)
bottom of page