top of page
Veronique Jacobs, 
Lector vakgroep School- en Pedagogische Psychologie over IKANDANI:
De voorstelling gaat over een zeer actueel onderwerp dat voorkomt in alle lagen van de bevolking. De insteek is humoristisch doch doet geen afbreuk aan de feiten. Je merkt dat de twee speelsters zichzelf goed hebben ingelicht en niet over één nacht ijs zijn gegaan alvorens deze voorstelling aan de wereld te introduceren.
De filmpjes met de bv’s die publiekelijk spreken over hun ervaring met faalangst maken dat de voorstelling mooi binnenkomt in de leefwereld van middelbare scholieren. 
Het stuk laat duidelijk voelen dat spreken over faalangst, stilstaan bij het onderwerp en erover nadenken ons veel verder brengt dan zwijgen en doen alsof alles goed gaat. Knap gedaan!
Joke Delcour, leerkracht epressie over WWW.
Algemeen kijken de leerlingen van een derde graad BSO niet uit naar ‘educatief  toneel’. “Het is saai, ze spelen zo slecht mevrouw, ik heb het niet begrepen,..”
    Maar deze keer was het anders. Vol wantrouwen kwamen de leerlingen binnen in de zaal… Na een tweetal minuten echter was de positieve toon gezet. 
Een ‘educatieve’ voorstelling die verstaanbaar is én humoristisch. “Mogen we lachen mevrouw?”
    Met een aantal prachtig aan elkaar genaaide sketches, realistische probleemstellingen en duidelijke voorbeelden maken beide steengoede actrices onmiddellijk duidelijk waar het op staat: Waar moet je heen indien je wil werken? Waarvoor staat VDAB? Hoe moet je solliciteren?,… 

Het stuk is goed opgebouwd, kort en krachtig én geweldig humoristisch. Bovendien wordt het fantastisch gespeeld door twee lieve dames die weten wat ze doen en die jongeren een volledig uur moeiteloos kunnen boeien met een zeer originele combinatie van kennis, theater, komedie, zang én dans. Een unicum! 

Ikzelf heb er ontzettend van genoten. Ik had spijt dat de bel plots ging.


 
4WTA van het Koninklijk Atheneum in Leuven over IKANDANI:
De leerlingen van 4WTA-WWI vonden het een zeer boeiend toneelstuk.  Zeer herkenbaar, leuke afwisseling tussen filmpjes, info, muzikale tussenstukjes... En interessant om te vernemen dat BV’s ook faalangst hebben.
Laatstejaarsstudenten van het Technisch Instituut O.-L.-V., Oudenaarde over WWW.
Ik had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht.
Het onderwerp alleen al : een toneelstuk over solliciteren! Maar wat een verrassing! Het was grappig en we mochten meer doen dan kijken.

Je wordt op een toffe manier geïnformeerd over hoe je moet solliciteren.
Veel beter dan saaie theorie.


Het was komisch en de interactie zorgde ervoor dat je geboeid bleef tot het einde.
Joke Guns, Freelance copywriter over een auteurslezing
De kinderen die hier geweest zijn, vertellen hun ouders zo enthousiast over je gedichten, dat een aantal van hen een boek als paascadeau krijgt.
Ook een paar jongens die hiervoor geen boek open deden.
Ongelooflijk fijn vind ik dat!


 
Ann De Saegher, Gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas over een auteurslezing
Ik hoor de leerlingen en leerkrachten hier nog steeds over praten.
We hebben echt enorm genoten van je fantastische voorstelling.


 
bottom of page